Diyarbakır Aile Hukuku Avukatı

Hukuk genel anlamda insani hakların tümünü ele alan bir ifade olup kendi içerisinde de bazı alt dallara ayrılmıştır. Hukuk tüzüğüne bağlı olarak aile hukuku bunlardan birisidir. Çoğunlukla boşanma avukatı ile aynı standarda sahip olduğu fikri hakimdir. Bir bakıma öyledir de ancak boşanma avukatlarının uzmanlık alanları yalnızca boşanma davaları iken aile hukuku avukatı bundan çok daha fazla konuda destek sunabilir. Birtane hukuk ofisi bu alanda da faaliyet göstermektedir.


Diyarbakır aile hukuku avukatı ihtiyaçlarınıza profesyonel şekilde yaklaşarak dava sürecini lehinize çevirebilecek çok sayıda uzmanı içermektedir. Ancak bundan önce hukuksal anlamda aile avukatı ile ilgili bilinmeyenleri veya yanlış bilinenleri değerlendirelim.

Aile Hukuku Neleri Kapsar?

Aile hukuku temelde boşanma ile doğrudan bağ kurulan bir noktayı temsil etse de çok daha geniş bir yelpazeyi kapsar. Öncelikli olarak bir ailenin tüm hukuki süreçleriyle ilgilenen kişilere aile avukatı denildiğini belirtmek gerekir. Ayrıca mevzuatta var olan aile hukuku kapsamında hizmet alan avukatların tümünün farklı konseptteki davalarda yetkin olduklarını vurgulayabiliriz.

Burada tabii ki akla ilk olarak boşanma geliyor. Fakat nişanlanma ve evlenme gibi durumlarda yapılabilecek evlilik sözleşmeleri, nafaka, tazminat, velayet, vasi ve vesayet davaları tümüyle bu gruba dahil edilebilir. Aynı zamanda evlat edinme, miras ve mal rejimi için açılacak davalarda da aile hukuku avukatları profesyonel bir destek sunabilirler.

Boşanma Davaları Aile Hukuku Kapsamında Mı?

Yaşanan evliliklerin çok büyük bir çoğunluğu belli bir sürenin ardından sonlandırılıyor. Diyarbakır aile hukuku avukatı arayışınız boşanma üzerineyse bu noktada da destek almanız mümkün. Elbette ki boşanmalar günümüzde iki farklı şekilde yapılıyor. Bunların ilki anlaşmalı iken diğeri çekişmeli olarak gerçekleşiyor.

Şiddet, saygısızlık, ilgisizlik, aldatma, çocuk sahibi olamamak, cinsel ya da maddi beklentilerin karşılanamaması, kıskançlık gibi onlarca sebepten kaynaklanabilir. Boşanma davalarında en temel unsur çiftin anlaşmalı boşanma isteğidir. Eğer bir taraf boşanmak istemiyorsa aile hukuku avukatları bu kez çekişmeli boşanma davası ile sonuca gider. Mahkeme süreci biraz daha uzasa da iyi bir avukat tercihiyle davanın lehinize sonuçlanması mümkündür.

Bizi Arayın