Diyarbakır Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Boşanma davalarında birden fazla tanım olması anlam kargaşasına sebep olabiliyor. Ancak medeni kanun bu noktada oldukça hassas davranıyor ve çiftlerin tüm haklarını gözeterek buna uygun bir tüzükle net bir karar mercii oluşturuyor. Diyarbakır anlaşmalı boşanma avukatı olarak yıllardır tecrübe kazanmış isimlere ulaşmanız için Birtane hukuk bürosu size destek olabilir.

Özellikle uzun süren boşanma davaları çiftler tarafından can sıkıcı bir süreç yaşanmasına yol açabiliyor. Evlilikleri yolunda gitmeyen ve boşanmaya karar veren çiftler ise soluğu avukatta alıyorlar. Eğer iki tarafın isteği doğrultusunda bir boşanma akdi gerçekleşecekse bu noktada avukatlar aracılığıyla çiftler anlaşmış oluyor.

Anlaşmalı Boşanma Ne Demek?

Avukatlar aracılığıyla çiftlerin anlaşması ve ortak bir paydada buluşup tüm boşanma sonrası sorumlulukları yerine getireceklerini beyan etmeleri durumunda anlaşmalı boşanma söz konusu oluyor. Medeni kanunun bu noktada tek zorunluluğu ise evlilik tarihinin ardından 1 yıl geçmiş olmasıdır. Keza bir yıldan kısa bir evlilik söz konusuysa yapacağınız anlaşmalı boşanma davası başvurusu reddedilecektir.

Bunun ana sebebi ise süreç olarak 1 yılın çiftlerin birbirini tanıma süreci olarak belirlenmesidir. Bakıldığında da ikinci yıla kıyasla ilk yıl boşanma oranları daha yüksektir. Ancak yine de ilk yıl içerisinde evliliğin temelini sarsacak bir durum yaşandıysa bu olaya istinaden boşanma davası açılabilir. Yalnızca çiftler anlaşmalı olarak değil çekişmeli boşanma davası sonucunda boşanabilirler.

Anlaşmalı Boşanma Ne Kadar Sürüyor?

Anlaşmalı boşanma davasının en büyük avantajı ise süreçtir. Genellikle birkaç celse uzayabilen boşanma davalarının çoğunluğu çekişmelidir. Çekişmeli davalarda tarafların hak iddiaları, mevcut iddiaların delilleri, tanıklar ve benzeri unsurlar olayın içerisine dahil olur. Süreç uzadığı için yeni celseyle ertelenir.

Fakat anlaşmalı boşanma süresi için böyle bir şey söz konusu değildir. Zaten avukatlar tarafından mutabık olunan şartlar her iki tarafa da sunulmuş ve kabul edilmiştir. Bu şartlar arasında çiftlerin boşandıktan sonra çocuğun velayeti, nafaka ve tazminat ile beraber avukatlık masraflarında da ortak bir yol bulduğu beyan edilir. Hakim bu anlaşmaya istinaden boşanma talebini tek celsede onaylar.

Bizi Arayın