Diyarbakır Boşanma Avukatı

Boşanmak tıpkı evlilik akdi gibi son derece normal bir durum değişikliğidir. Medeni kanuna göre her bireyin mevcut evliliğini bitirmeyi talep etme hakkı bulunuyor. Burada ise mahkeme süresince bazı temel olgular ön plana çıkıyor. Diyarbakır boşanma avukatı olarak görev yapan uzman isimlerle tüm bu süreç boyunca en pozitif sonucu almanız kolaylaşıyor. Birtane hukuk bürosu uzman avukatları aracılığıyla boşanma sürecinin hızlı ve taleplerinizin karşılandığı şekilde sonuçlanmasını sağlıyor.

Günümüzde boşanma sayısındaki gözle görülür artış dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle boşanma sebeplerine konu olan detaylara bakıldığında ise günden güne gelişen bir skala görünüyor. Mahkemede ise çocuk durumu, evliliğin yaşı ve çiftin tutumu göz önüne alınarak celseler süren bir boşanma davası süreci yaşanabiliyor.

Boşanma Avukatı Seçerken

Temel anlamda boşanma davalarının uzun sürmesindeki sebep aile yapısının direkt olarak dağıtılmaması ve her şeyin düzelmesi için bir fırsat tanınmasıdır. Zira boşanmak aslında temelinde çok kolay bir eylemdir. Bilhassa anlaşmalı boşanma davaları tek celsede bitebiliyor. Tarafların ikisinin de boşanmak istemesi durumunda anlaşmalı davalar görülüyor.

Ancak bazı durumlarda her ne kadar bir taraf bazı şikâyetlerinden ötürü boşanmak istese de karşı taraf bu noktada pasif kalıyor. Böylesi bir boşanma davası ise çekişmeli boşanma davası olarak yorumlanıyor. Genellikle birkaç celse sürdükten sonra taraflar uzlaşamadığı takdirde boşanma akdi tamamlanıyor.

Boşanma Avukatlarının Başarı Oranı

Diyarbakır boşanma avukatı konusunda alanında çok başarılı avukatlara ev sahipliği yapıyor. Eğer anlaşmalı boşanma söz konusu ise başarı oranını %100 olarak belirtmek mümkün. Zira asıl önemli olan nokta çekişmeli boşanma davaları oluyor. Çünkü burada sonuç boşanma olarak çıksa dahi sonrasında söz konusu olan yasal haklar açısından da önemli bir hukuki süreç söz konusu olabiliyor.

Bunların tabii ki en önemlisi çocuk varsa velayet süreci olarak yorumlanabilir. Ancak bunun dışında da bazı maddi yükümlülükler taraflar arasında anlaşmazlığa neden olabiliyor. Uzman bir boşanma avukatı ise nafaka, tazminat ve tedbirler kapsamında tüm haklarınızı savunarak lehinize sonuç çıkmasını sağlıyor. Özellikle mahkemenin belirlediği tutara itiraz gibi durumlarda tecrübenin önemi daha iyi anlaşılabiliyor.

Bizi Arayın