Diyarbakır Ceza Avukatı

Kanun kapsamında cezaya tabi olan tüm suç unsurlarının mahkeme sonucunda hapis veya para cezasıyla sonuçlanması olağandır. İşte bu sonuçlanan davaların tümünde de ceza avukatları bize hukuki destek verir. Diyarbakır ceza avukatı konusunda alanının en iyilerine sahip bir şehirdir. Söz konusu suç iddialarına karşı savunmanızı profesyonel bir şekilde yapmak için hukuki danışmanlık alabilirsiniz.

Yıllar boyunca tecrübeleri gereği ceza avukatlığında uzmanlaşmış isimleri Birtane hukuk bürosunda bulabilirsiniz. Sizin adınıza açılmış davalarda da açacağınız davalarda da son derece başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Tabii ki ceza avukatları için en büyük ayrım ağır ceza dosyaları ile mümkün oluyor. Bu kapsamda daha yetkin bir teknik donanıma sahip olunması ve ağır ceza tecrübesi ağır basabiliyor.

Ceza Avukatı Hangi Dosyalara Bakar?

Ceza avukatı tarafından size verilen hukuki destek sulh ceza mahkemesi, asli ceza mahkemesi ve ağır ceza mahkemesinde görülen davaların tümünü kapsayabiliyor. Ağır ceza burada temel anlamda ağır ceza avukatları ile ilişkilendirilebilir. Fakat aslında böyle temel bir sınıflandırma yoktur. Yani her ceza avukatı aslında ağır ceza dosyalarına bakabilir.

Bu kapsamda görülecek dosyalara bakıldığında ise işlenen bir takım nitelikli suçlar ve ciddi cezalar söz konusudur. Suç unsurlarının arasında tehdit ve kavga gibi basit tesirli suçlara rastlayabiliyoruz. Bunun yanında dolandırıcılık, adam öldürme, hırsızlık ve çete kurma gibi ciddi suçlardan da söz edilebiliyor.

Ceza Avukatı Davanın Görüldüğü Şehirde Mi Olmalı?

Özellikle ceza avukatı tercihinizi mahkemenizin görüleceği şehirde bulmanız duruşmalar için ciddi bir önem arz ediyor. Çünkü iyi bir avukatınızın olması cezai anlamda sürprizlerle karşılaşmamanız için en önemli etkendir. Ciddi suçlarda adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı bir sonraki duruşmaya kadar çok sık verilen bir karardır.

Fakat duruşmanın ilerleyen safhalarında sanığın tutukluluk haline karar verilmesi de mümkündür. Yani bir sonraki mahkemeye kadar şehirde bulunan cezaevinde kalma potansiyeli söz konusudur. Tam bu noktada ise ceza avukatı sizinle aynı şehirde olduğunda müvekkil ile dirsek teması açısından avantaja neden olur. Savunma yaparken müvekkilinden alacağı net bilgiler bir ceza avukatı için altın değerindedir.

Bizi Arayın