Diyarbakır Çekişmeli Boşanma Avukatı

Boşanma davası açmaya karar verdiğinizde karşınıza iki seçenek çıkar. Bunların birincisi anlaşmalı boşanmadır ki hem daha hızlı sonuçlanması hem de tüm sonucun ortak bir karara bağlı olması avantajdır. Ayrıca Diyarbakır çekişmeli boşanma avukatı arayanların sayısından da anlaşılacağı üzere çekişmeli olarak adlandırılan bir boşanma davası türü vardır.

Avukatlar her iki koşulda da davanın seyrini değiştirebilecek potansiyele sahiptirler. Dolayısıyla öncelikle Birtane hukuk bürosuna başvurarak alanında uzman bir avukatla iletişime geçiniz. Sonrasında ise neden boşanmak istediğinizi, varsa delillerinizi, iddialarınızı ve yaşadıklarınızı müvekkil gizliliği politikasına dayanarak avukatınızla paylaşın. Size en net yolu göstereceğinden emin olabilirsiniz.

Çekişmeli Boşanma Ne Demek?

Çekişmeli boşanma davası adından da anlaşılacağı üzere anlaşma sağlanamayan bir davadır. Burada boşanma isteğiyle mahkemeye başvuran çiftlerin uzlaşmaları herhangi bir noktada mümkün olmamaktadır. Aslında çekişmeli süren davaya bir tarafın boşanmak istemesi fakat diğer tarafın boşanmak istememesi de dahil edilebilir.

Sonuç odaklı bakıldığında yine bir anlaşmazlık söz konusu olduğu için anlaşarak boşanma ihtimali ortadan kalkıyor. Bu anlaşmazlığa sebep olan etken ise birçok konuyu kapsayabilir. Örneğin tarafın iddiası ve karşı tarafın bu iddiaları kabul etmemesi durumunda mahkeme çekişmeli olarak devam eder. Aynı durum nafaka miktarında anlaşılamaması, çocukların velayetine karar verilememesi gibi durumlar için de geçerlidir.

Çekişmeli Boşanma Ne Kadar Sürer?

Eğer çekişmeli boşanma davası söz konusu olacaksa avukatınızı çok iyi seçmeniz gerekiyor. Medeni kanunun aile hukuku kapsamında size tanıdığı hakları bilen, tecrübeleriyle davayı sizin lehinize çevirebilecek bir seçim yapmanız elzem. Ancak bu sayede anlaşmalı boşanamadığınız eşinizden lehinize çıkacak bir kararla ayrılabilirsiniz. Tabii ki avukatların bu noktada iki taraf arasında uzlaşma sağlaması da mümkündür.

Şimdiye kadar nafaka ve velayet konusunda hiçbir koşulda ortak karara varamayan çiftlerin çekişmeli boşanma davası süresinde bu karara varabildiklerini görebiliyoruz. Bu bağlamda da asıl önemli olan etkenin süre olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. İddialara karşın delillerin toplanması ve incelenmesi, tanıkların dinlenmesi, savunmalar, velayet için çocukların düşüncesine başvurulması ve karşılıklı anlaşma için süreç tanınması ile dava celseler boyunca devam edebilir.

Bizi Arayın