Diyarbakır İdari Hukuk Avukatı

Avukatların hizmet verdiği çok sayıda hukuk kulvarından birisini de idare hukuku olarak tanımlayabiliriz. Müvekkillerine idare hukuku kapsamında hukuki destek sunan avukatlara ise idari hukuk avukatı ya da idare hukuku avukatı deniyor. Dolayısıyla her zaman Diyarbakır idari hukuk avukatı adaylarının sahip olması gereken bazı temel noktalarla karşılaşabiliyoruz.

İlk olarak Diyarbakır ilinde ve ilçelerinde Birtane hukuk bürosu olarak idare hukuku alanında da hizmet alabileceğinizi vurgulayalım. Çok geniş bir kapsamı içerisinde toplamsının yanı sıra öğrencisinden memuruna, kamudan özel sektöre kadar onlarca farklı durumu içerisinde barındırıyor.

İdari Hukuk Nedir?

İdare hukuku temel anlamda devlet egemenliğinin korunması, tüm hizmetlerin kamu yararına olması amacıyla oluşturulmuş bir kanundur. İdari hukuk avukatı ise bunu korumakla yükümlüdür. Baktığı davalar arasında çok çeşitli bir seçenek hacmi olması idare hukukunun olabildiğince geniş bir skalayı içerisinde barındırmasından kaynaklanıyor.

Kısaca bir kamu binasının amacı devlet tarafından finanse edilen bir hizmetin halka ulaştırılmasıdır. Bu hizmet ulaştırılırken aynı zamanda kamu için çalışan personelin üstüne düşen vazifeyi yerine getirmesi gerekir. Ayrıca görevini yapıyor olsa da amacından şaşmamalı ve tüm iş gücünü kamu yararına kullanmalıdır. İşte bu kapsamda tüm beklentileriniz ve yaşanabilecek aksaklıklar için idare hukuku var.

İdari Hukuk Neleri Kapsar?

İdari hukuk avukatı denilince idari para cezası ilk aklınıza gelen nokta olabilir. Ki bir noktada haklı bir çağrışıma dönüşüyor. Çünkü uygulanmış olan idari para cezalarının itirazı için görevlidir. Ayrıca idari para cezası dışında vergi uyuşmazlığı, vergi beyan etmeme, vergi kaçırma ya da vergi aracılığıyla kamuyu zarara uğratma suçları için tercih edilebilir.

İhale kanunları, belediyelerin yaptığı anlaşmalar ve kanunlarına aykırı davranmaları, memurlara açılan davalar, öğrencilerin davaları, kamulaştırma davaları, trafik aracılı davalar, imar hukuku ile ilgili davalar direkt olarak bu standarda dönüşüyor. Daha açık bir tabirle hizmet veren idari hukuk avukatı devlet tarafından görevlendirilmiş bir idarenin ve idareye dahil personelin hukuksuz davranmasına müdahale eder diyebiliriz. Sonucunda da bu gibi sorunların tamamı için profesyonel bir hukuki danışmanlık almanız mümkün olur.

Bizi Arayın